Cilësia e hotelit vlersohet me yje dhe sistemi i vlerësimit të yjeve për hotelet mund të jetë i ndërlikuar. Sa shpesh keni shkuar në një hotel me 5 yje duke pritur gjëra të mrekullueshme, por kur të arrini atje nuk ndryshon nga asnjë hotel me 4 yje? Po në lidhje me hotelet që pretendojnë se kanë 7 yje, a i kanë vërtet ato? Ndoshta keni qëndruar në një hotel madhështor me 2 yje ose keni pasur një përvojë të tmerrshme në një vend veçanërisht të shëmtuar me 5 yje.

Parimet e sistemit të vlerësimit me yje

Sistemi i vlerësimit me yje njihet në të gjithë botën si matje për cilësinë e një hoteli. Sidoqoftë, ekziston një ndryshim midis yjeve në vende të ndryshme: ajo që një vend mund të konsiderojë si vend me 3 yje do të jetë një 2 yje në një tjetër, dhe anasjelltas. Gjithsesi nuk ka asnjë standard ndërkombëtar që hotelet në të gjithë botën duhet të kenë yje të caktuar, yjet i përkasin nivelit të shërbimit të hotelit, objekteve, dhomave, vendndodhjes dhe çmimit.
In the following you will find a guideline of what star rated hotels offer;

Hotel me 1 yll Ato ofrojnë opsione themelore të dhomës, banjo të përbashkëta ndonjëherë, zakonisht ushqimet shërbehen vetë ose nuk ka asnjë opsion restoranti ose vakti.

Hotel me 2 yje Opsionet themelore të dhomës, një televizor dhe një bar ose restorant i thjeshtë.

Hotel me 3 yje Janë hotelet që kanë mundësi të shumta dhome, ku ju mund të zgjidhni, restorant, palestër dhe salla konferencash ose mjedise biznesi në dispozicion.

Hotel me 4 yje: Këto konsiderohen hotele luksoze që kanë dhoma, bare dhe restorante të ndryshme, objekte biznesi dhe palestër.

Hotel me 5 yje Hotelet luksoze që kanë të 5-ta yjet ofrojnë strehim me të gjitha lehtësitë e mësipërme dhe më shumë.

Një faktor tjetër që luan një rol të madh në caktimin e yjeve është vendndodhja, ne nuk po flasim vetëm për shtete të ndryshme, por edhe nga qyteti në qytet.

Cili hotel plotëson të gjitha kërkesat e yjeve në Durrës, Shqipëri.

Shumë hotele i vendosin vetë yjet, në këtë rast pronarët mund t'i japin vetes 4-7 yje nëse mendojnë se i meritojnë dhe është e vështirë të gjesh një hotel që është vërtet me ata yje.
Hotel Iliria internacional është një nga hotelet e vetëm në Durrës që ka yje të merituar.

Iliria Internacional është hoteli luksoz më i mirë në Durrës. Ky hotel ndodhet vetëm 7 km nga qendra e Durrësit. Hotel Iliria Internacional përmban një plazh privat me rërë, me shezlong dhe cadra. Restorantet në vend shërbejnë specialitete italiane dhe kuzhinë ndërkombëtare. Ofrohen Wi-Fi dhe parkim falas.

Si përfundim, ne të gjithë duhet të përdorim yjet e një hoteli si një udhërrëfyes, por gjithmonë të kemi një mendje të hapur pavarësisht yjeve për të gjetur disa xhevahire të fshehur gjatë rrugës. Sot me informacionin e disponueshëm që mund të gjeni, keni dhe informacion shtesë për hotelet në forume të ndryshme, artikuj në blog, etj